close
Menu

John Deere Field Connect – nu beschikbaar voor Nederlandse markt

Horst, 23 maart 2017 – John Deere introduceert Field Connect op de Nederlandse markt. Met Field Connect is het mogelijk om de vochtgehaltes van gewassen te beheren, zodat u sneller kunt beslissen of beregenen wel of niet nodig is. Dit verhoogt de opbrengst met maximaal 0,35r/ha, verbetert de gezondheid van planten, verlaagt de totale irrigatiekosten en zorgt voor een constante gewaskwaliteit.

Met in het veld geïnstalleerde sondes kan het vochtgehalte op verschillende diepten gecontroleerd worden. De gegevens worden draadloos naar een computer of mobiel apparaat verzonden, dit maakt tijdig beslissingen over irrigatie mogelijk. Tevens kunt u door gebruik te maken van Field Connect, proactief effectieve irrigatieschema's maken op basis van bodemvochtgrafieken in plaats van veronderstellingen.

Met een uitbreiding van meerdere omgevingssensoren die de lucht en bodemtemperatuur, windsnelheid, luchtvochtigheid, zonnestraling, neerslag en bladnatheid meten, kan bespuiting op het juiste moment bepaald worden, wat resulteert in meer spuitbare uren en een beter effect van het middel, of zelfs besparing van het middel.